O nama

POVIJEST KLUBA

Povijest tenisa u Slavonskom Brodu svoje prve zapise bilježi davne 1909. godine, dokumentirane fotografijama, novinskim člancima i pismima tadašnjih obitelji i građana grada Broda. Već tada je izgrađen i prvi tenis teren u Brodskoj tvrđavi.

Do prvih inicijativa za organizirano igranje dolazi 1971. pa sve do 1977. godine. Nažalost, pokušaji i inicijative za osnivanje i pokretanje tenis kluba u tom trenutku nisu naišle na podršku šire društvene zajednice. Prošlo je punih 9 godina od 1977. do osnivanja tenis kluba u Slavonskom Brodu.

Zahvaljujući  grupi entuzijasta i ljubitelja tenisa 1986. se ponovo pokreće inicijativa za osnivanje tenis kluba u pravnom, organizacionom i sustavnom obliku, te se u rujnu iste godine održava osnivačka skupština TK Brod.

Osnivanje TK Brod je ujedno i početak ozbiljnog rada i razvoja tenisa u gradu Brodu.

 

TK BROD

Klub se kontinuirano razvija kako stalnim povećanjem broja članova i novim aktivnostima,  tako i vizualnim identitetom samog prostora na kojem Klub djeluje.

Izgrađeno je 8 zemljanih terena,  izgrađen je i klupski objekt vlastitim sredstvima, radom članova kluba, donacijama i sponzorstvima članova i prijatelja kluba.

Od samog početka TK Brod je postao član Hrvatskog Tenis Saveza.

 

Danas TK Brod broji oko 300 redovnih članova, od kojih je 65 tenisačica te više od 50-ero djece polaznika škole tenisa različitih uzrasta.

 

Kako smo u dosadašnjem, tako ćemo u i budućem radu kluba biti vođeni ciljem daljnjeg razvoja TK Broda, okupljanju djece i odraslih u igranju i promicanju tenisa kao sporta u gradu Slavonskom Brodu, Županiji Brodsko-Posavskoj i Republici Hrvatskoj, među različitim uzrastima, dobnim i socijalnim skupinama.


ŠKOLA TENISA

Posebna pozornost Kluba je usmjerena na rad s djecom svih uzrasta, sa kojima rade četiri stručno osposobljena i licencirana trenera od strane Hrvatskog Tenis Saveza. Godišnje kroz Klub prođe 50 novih polaznika Škole tenisa. Svake godine TK Brod u skladu s kalendarom HTS-a organizira  turnire za sve uzraste djece.

Kao rezultat uspješnog rada su mnoga osvojena odličja na turnirima u Republici Hrvatskoj u svim uzrastima (10, 12, 14 i 16 godina).

 

OSOBE S INVALIDITETOM

Jedna od kategorija sportaša/tenisača u našem Klubu su i osobe s invaliditetom. TK Brod je u suradnji s HVIDRA-om u 2009., 2010. bio domaćin Europskog prvenstva osoba s invaliditetom.

Kako bi se tenisači invalidi mogli nesmetano baviti tenisom klub je prilagodio i ispunio sve potrebne preduvjete za pristup svim dijelovima terena i popratnim objektima.

 

SENIORI I VETERANI

U natjecateljskom pogonu TK Brod je seniorska ekipa koju čini 15 registriranih tenisača, a natječe se u III ligi HTS-a i kontinuirano bilježi odlične rezultate.  Seniorska ekipa je 2014. godine je osvojila prvo mjesto u III ligi HTS-a.

Uz seniorsku ekipu, TK Brod ima i veteransku ekipu koju također čini 15 registriranih igrača, a natječe se u I veteranskoj ligi Slavonije i Baranje. Veteranska ekipa je također 2014. godine osvojila prvo mjesto.

 

 

 

Tenis klub Brod